Saturday, November 12

3+1

Happy anniversary yang ke 4 FR . 

Wish this words "ENGAGED" come true *gatal nak kawen ok



Lots of love,

Mok mok :)

Monday, November 7

Jangan buat lawak ok.

1 message received.

FR : Simpan duit. Tahun depan tunang.

5 minit kemudian,

SA : Haa?siapa tunang?

FR : Kita laa.

SA: Makan lemang banyak sangat eh? haha

FR: Betul ni. Nak simpan duit da.

SA: Haa nape tiba tiba plak? Jangan main main. Tampar kang.

FR: Seyes ni.


Dalam hati * biar betol?Mimpi ke ape dia nie.HAHA

Thursday, October 20

Meleleh gua tengok.

Nokia N9. Meleleh air liur bila tengok ko. Orgams :P

Friday, October 14

Haram J.

Saya sanggup membujang sampai ke tua 

Kalau itu yang boleh buat awak gembira

Celaka.

Friday, October 7

Whisper

Aku dah tawar hati. Aku dah give up. 

Aku dah tak kuat macam dulu. 

Bertubi tubi kau bagi pada aku. 

T_T 

*Shontelle - Perfect nightmare 


Sunday, September 25

Tuesday, September 20

Huh.


Give me back my old hair. Shit i really miss my old hair. Menyesal ok . Huh

Monday, September 19

IMY.

The truth of the matter is, I still have feelings for you. 

And no matter how many times I tell myself that 

I'm better off with out you, a part of me just won't let go.



Saturday, September 17

Call It Karma

Goodbye, old friend
Goodbye, goodnight
I'll move on
You'll call it fate, I'll call it karma
We had our time, it was fun
while it lasted

I'll look back with honor
and no regrets
I won't be mad, won't feel bad
These memories will never leave me
Don't be sad
cause life goes on, life goes on
It's getting too late
Tomorrow is here.



*By Silverstein

 

Thursday, September 15

Aku serabut. Maap


Geledah punya geledah jumpa ini *menitik air mata

Wednesday, September 14

FR.

I really dont know how to describe this kind of feeling. Kosong. Mungkin aku still tak paham ko even 3 years and a half we have been together.Atau pun sebab we coupling each other too long so the passion of love is gone? Aku tao banyak benda yang ko sorok dari aku. 

Tapi aku selalu bagi ko peluang. Mungkin aku ni lembut hati. Air mata aku ni mungkin takde nilai pada ko sebab kalau ko rasa aku berharga dan penting pada ko mesti ko takkan tergamak buat aku macam nie. 

Kenapa ko mudah bagi hati ko pada orang lain? Kenapa ko boleh dan aku tidak? Sebab tiada siapa boleh sayang ko macam ner aku sayangkan ko.Never.

I miss the old you Faezzan Ramzan :(

Adele - Someone like you


Malas

Oh agak lama tak menulis dan aku sudah malas dan malas. Tiada apa yang menarik. Raya macam biasa seperti tahun lepas dan lepas. Gambar raya hampeh. Aku sudah mula bergerak solo. HAHA its complicated. Tiada mood nak story. Later laa.


 
 Rambut makin pendek dan semakin malas nak bergaya sakan.


Tuesday, August 23

Wednesday, April 6

Kaya ke kayap?


Agak agak boleh refund ke?kalau betul boleh refund seronok aku dibuatnya lompat lompat sampai pecah syiling.HAHA

Si singa.

Hari ini di tempat kerja agak macam sial sikit.Si singa membuatkan aku sakit hati dan rasa macam WTF why you always treat me like a stupid people.Fuck kenapa aku emosional sangat?Ko siapa dan dia siapa.Sukati dia laa nak layan ko macam mane.

But its not fair,boleh nampak sangat kena tang aku jek ko layan macam.Shit kalau ko tak suka ko cakap tak payah laa nak jeling jeling tunjuk temper ko tuh.Kalau ada garfu depan mata aku da lama aku korek bijik mata ko tuh sampai terkeluar.Ko ingat aku kakak ko ke suka suka ko nak marah,suka suka ko nak tinggi suara depan aku pulak tuh.Ko tak reti cakap elok elok ke?

Dulu aku pernah bekerja jugak lagi laa dengan supervisor yang suka cakap belakang tapi takde laa macam ko.Aku tahu aku loser,know nothing.Nak bukak inbox microsoft outlook pun tak reti macam haram.HAHA FYI,im not familiar with outlook but thunderbird yes im pro.Series shit banyak lagi benda yang aku kena belajar.Ko sendiri jugak yang pesan tak tahu kena tanya dont keep silent.Arghh bullshit bila aku tanya konon time tuh ko bad mood apa ko jawab nanti berserta tanda seru sambil buat muka macam *penat aku nak mencarut marut. Bila aku senyap bising plak ko macam siang tadi.

Mane satu aku nak kena buat nie?bila tanya kena tak tanya pun kena.Jangan laa sebab ko bad mood ko lepas pada aku.Ko ingat aku patung tanpa hati dan perasaan.Mesti setiap kali ko tanya aku tak boleh jawab  dan ko akan berkata dalam hati STUPID!Babi sebab ko pernah berkata macam tuh pada staff lain depan aku.Ni kan aku zero know nothing and always keep asking until ko rasa annoying.Mengaku aje laa singa!For invoice call up now aku da miss 4 hari cuba kalau ko bertimbang rasa ko tak boleh ke pass dekat staff lain or rotate ke?kalau tak buat mula lah kata aku ignore lah,keep silent lah,not follow ko punya instruction lah.

Sekarang hati aku da berbelah bagi nak resign ke tak,nak blah ke tak.DAMN petang tadi ada incoming call suruh datang interview.Shit mana ada transport pukul 6 petang pulak tuh.Maybe aku lepaskan kot.Selagi boleh tahan aku tahan.Haih dah nasib badan.Terima kasih singa.I hate you serius i really hate you.

Tuesday, April 5

My New Favorite TV Series.

Being Human US Version.
The series revolves around three roommates living in Boston who appear to be in their twenties, who try to live normal lives despite being a ghost, a vampire, and a werewolf.

Nota kaki:

Aidan bila nak detim?HAHA 

Rindu sama si kucing gatal.

Monday, April 4

Hati aku tak berapa nak seronok laa.

Pejam celik,pejam celik sudah 3 bulan aku bekerja di Shinjiru.Minggu lepas ada appraisal dan aku confirmed sebagai permanent staff.Alhamdullillah.Bagi aku di sana semua ok cuma position sebagai billing coordinator bukan laa position yang aku minat.Memang tak minat langsung.HAHA.Zero ok for billing job.

Masa aku mula mula interview dulu aku cuba apply position Shift Support Engineer tapi di tolak.Damn disebabkan mereka di sana prefer lelaki dan biasa laa da nama Shift Support for sure laa kerja sampai ke pagi kan.That why dorang offer position billing coordinator pada aku tambah tambah tak cukup staff so dalam kepala otak aku cuba jek laa mana tao ok ke kan.Lagipun da tiba masanya aku kena bergantung pada diri sendiri.Kesian abah.Cukuplaa takkan laa nak menanggung aku sampai ke tua kan.Aku pun terima offer dorang.

Banyak jugak yang aku belajar di sana cuma bila aku kena handle incoming calls adalah satu kerja yang paling aku cukup tak suka.Maki hamun tak payah nak cakap laa.Even ko tak tao nothing ko kena pikir dan cari jalan jugak untuk solve masalah customer tuh.Ingat sesuka ke boleh transfer calls pada person in charge or superior ko. Ko hanya boleh mitak advice jek dari dorang.Tuh yang kadang kadang membuatkan aku tak tahan sampai da nekad nak resign.

Sebelum nie aku memang anti gila dgn superior aku kot di sebabkan temper tak tentu pasal.Pergh tgk muka dia pun kadang kadang naik menyampah siot.Tapi aku ni kan jenis muka tebal dan hati keras macam batu,*dalam hati Go To Hell bitch.Pikir punya pikir takpe laa tahan aje laa abah cakap biasa laa lagi pun baru kerja kan lama lama nanti ok laa.

Mungkin kerja nie bukan untuk jangka masa yang lama.Untuk masa sekarang aku kena biasakan.Rezeki ada di mana mana.Sabar shakina :)

Tuesday, January 18

Medical leave.

SMS
Selasa
8.00 AM

Aku
Morning Alexia, is it possible to take medical leave for period pain today?

Alexia
U need to see doctor and take mc if no,will consider unpaid leave.

Aku
kalau macam tuh i masuk ofis around 11 am laa.

Kunci jam pukul 10 sambung tido.3 jam kemudian.Alarm berbunyi menandakan pukul 10 am.

Aku
Sorry still in period pain so confirm i will not come to office today.fyi i just stay at home.no mc.i undrstnd it will consider unpaid leave.tq.

Malas punya pasal kan.